Babacan'ndan Davutoğlu ile ilgili açıklama: Ciddi bir ayrışmamız var

Ali Babacan'dan Ahmet Davutoğlu açıklaması: Nihai hedefler çok önemli. Tarz, üslup, metot, yani oralarda ciddi bir ayrışmamız var.

Babacan'ndan Davutoğlu ile ilgili açıklama: Ciddi bir ayrışmamız var
14 Mart 2020 Cumartesi 15:51

banner225

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti hükümetinde birlikte çalıştıklarını hatırlattı. Babacan AK Parti sonrasındaki süreç içinse, “Bir arada olmak mümkün olmadı” dedi.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Babacan, yeni parti kurma sürecinde neden Davutoğlu ile birlikte hareket etmedikleriyle ilgili şunları söyledi:

“Ahmet Bey’le tanışmamız 2002. Hükümetin ilk kurulduğu yıllar. Daha önce tanımıyordum ama iyi bir ilim adamı olarak, saygın bir ilim adamı olarak sadece ismen duymuştum. Daha sonra yakın çalıştık, çok yakın çalıştık. Ancak bu AK Parti’den ayrılma, daha sonra yeni bir hareket başlatma sürecine bakarsanız başlangıcı, yöntem, kronoloji tamamen farklı seyrediyor bugüne kadar.
Türkiye’deki sorunların tespiti konusunda ortak görüşler tabii ki olabilir, ama nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz ve bunu nasıl bir ekiple yapmak istiyoruz? Bu önemli. Yine nihai hedefler çok önemli. Tarz, üslup, metot, yani oralarda ciddi bir ayrışmamız var. Onun için bir arada olmak mümkün olmadı.”


Kaynak: Gazete DuvaR

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.