Erdoğan ve Putin, YPG'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Suriye'deki siyasi sürecin konuşulduğu ifade edilen görüşmede Erdoğan'ın Putin'den bu süreçte PYD/YPG'ye yer verilmemesi konusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

Erdoğan ve Putin, YPG'yi görüştü
29 Mayıs 2018 Salı 12:41

banner225

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre görüşmede iki lider Suriye'de siyasi çözümün önünün açılması için Astana mekanizmasıyla elde edilen kazanımların önemine işaret ederken, sürecin Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesinde sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için rejimin ve muhalefetin yapıcı davranmaya özen göstermesi gerektiğini belirttiler.

İki liderin Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemine vurgu yaptığını belirten kaynaklar, görüşmede Erdoğan'ın Suriye ile ilgili siyasi süreçte PYD/YPG ve bunların güdümündeki gruplara yer verilmemesi gerektiğini belirttiğini bildirdi.

Erdoğan ve Putin'in Suriye'nin İran ile İsrail arasında bir çatışma sahası haline dönüşmemesi gerektiğini belirttiği de kaydedildi.

Kaynaklar görüşmede enerji başlığı altında Akkuyu Nükleer Santral projesinin yanısıra Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesindeki ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunun ifade edildiğini belirtti.

Ayrıca Erdoğan ve Putin görüşmede giderek daha da gelişen ikili ekonomik ilişkilerde yerli paraların kullanımının önemine de işaret etti. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.