Diyarbakır Adalet Sarayı 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen, bebeğiyle beraber cezaevine girdi

Beyazıt Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show programına 2015 yılında telefonla bağlanıp güneydoğudaki operasyonların sona ermesini isteyen ve ''Çocuklar ölmesin'' diyen öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık bebeğiyle cezaevine konuldu.

Diyarbakır Adalet Sarayı 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen, bebeğiyle beraber cezaevine girdi
20 Nisan 2018 Cuma 20:57

banner225

TV programındaki sözleri için 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasından 1 yıl 3 aylık hapis cezası alan ve cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik'in 6 aylık infaz erteleme süresi bugün doldu. Ayşe öğretmenin 10 gün infaz erteleme talebi de reddedildi.

Çelik'le birlikte destek için CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, HDP Diyarbakır Milletvekillleri Feleknas Uca ile Ziya Pir, HDP ve CHP il yönetimi, Dicle Amed Kadın Platformu (Dakap) da Diyarbakır Adliyesi'ne gitti.

​Dayanışma amacıyla Adliye önünde bekleyen bir grup ise polis tarafından uzaklaştırıldı. Adliye çıkışında polis Çelik ve avukatlarının açıklama yapmasına izin vermedi.

Feleknas Uca ve Zeynep Altıok’la evine giden Ayşe öğretmen, evden eşyalarını ve 6 aylık kızı Deran'ı alıp tekrar adliyeye gitti.

Evrak işlemleri tamamlanan Çelik, burada bekleyen polis ekibine teslim edilerek Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Avatar
Efkan mise - 8 yıl önce
Bu nasıl olur yuh artık
Avatar
Efkan mise - 8 yıl önce
Bu nasıl olur yuh artık