Çavuşoğlu'ndan kritik Fetullah Gülen ve Esad açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gülen ve diğerlerinin sınır dışı edilmesi için çalışıyoruz” dediğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz” diye konuştu.

Çavuşoğlu'ndan kritik Fetullah Gülen ve Esad açıklaması
16 Aralık 2018 Pazar 14:44

banner225

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar'daki Doha Konferansı'nda konuştu. Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında Fethullah Gülen ve Suriye konularına değindi.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Gülen ve diğer kişilerin' iadesi konusunda çalıştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca FBI'ın Gülen örgütünün nasıl vergi kaçırdığına dair yürüttüğü güvenilir bir soruşturma olduğunu belirtti.

‘ESAD KAZANIRSA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ’

Dışişleri Bakanı Suriye konusunda ise, “Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekmeyi değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.