Ruhani'den Biden'a çağrı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'de seçimleri kazanan Demokrat Partili Joe Biden hükümetinin 'geçmişteki hataları telafi etmesi' gerektiğini söyledi.

Ruhani'den Biden'a çağrı
08 Kasım 2020 Pazar 17:27

banner225

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'deki seçimlerle ilgili açıklamada bulundu.

Başkent Tahran'da yapılan Ekonomi Koordinasyon Merkezi toplantısında konuşan Ruhani, "İran'ın uluslararası anlaşmalara bağlı kaldığını ve dünya ile yapıcı ilişkileri temel bir strateji olarak benimsediğini" söyledi.

Ruhani, yeni seçilen Biden hükümetine, "ABD'nin yeni hükümeti, geçmişteki hataları telafi etmek için ortaya çıkan fırsattan yararlanmalıdır. ABD uluslararası anlaşmalara bağlı kalma istikametine geri dönmelidir" çağrısında bulundu.

Ruhani, Donald Trump döneminde uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak "İran, ABD'nin ekonomik savaşına karşı direndi ve ABD'nin maksimum baskı siyasetinin yenilmeye mahkum olduğunu gösterdi" diye konuştu.


Kaynak: Haber Sol

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.