Putin ülkesindeki Ayasofya rahatsızlığını Erdoğan'a iletti

Erdoğan-Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in  Ayasofya’nın camiye çevrilmesine dair kararın ülkesinde yarattığı ‘büyük toplumsal tepkiyi’ mevkidaşına ilettiği ifade edildi.

Putin ülkesindeki Ayasofya rahatsızlığını Erdoğan'a iletti
13 Temmuz 2020 Pazartesi 16:49

banner225

Kremlin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ile  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair yazılı açıklama yaptı.  Açıklamaya göre, görüşmede Türkiye’nin isteği doğrultusunda gelişti.

Görüşmede ele alınan en önemli konulardan birisi ise, Ayasofya’nın camiye çevrilmesine dönük alınan karar oldu. Putin, görüşmelerinde söz konusu kararın ülkesinde yarattığı ‘büyük toplumsal tepkiyi’ Erdoğan’a iletti. 

Kremlin’e göre, Erdoğan ise ‘gereken açıklamayı yapıp yabancı ülke vatandaşları dahil dileyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan objelerin korunacağının garantisini verdi.’

Erdoğan’ın, Rusya’da gerçekleştirilmesi planlanan anayasa reformu için ülke genelinde yapılan oylamanın başarılı bir biçimde sonuçlanması nedeniyle tebrik ettiği Putin ile görüşmesinde ayrıca Suriye’deki çatışmaların sona ermesi adına Astana üçlüsü mekanizması dahil, ortak çabaların genişletilmesinin önemi, her iki ülkenin savunma bakanlıkları üstünden Suriye’nin kuzeydoğusunda ve İdlib’de yapılan işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.


Kaynak: Mezopotamya Ajansı

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.