Atatürk'ün evini soykırım müzesine dönüştürülmesini önerdiler

'Bu soykırımlar yaklaşık 3,5 milyon insanın sistematik olarak yok edilmesine yol açtı.'

Atatürk'ün evini soykırım müzesine dönüştürülmesini önerdiler
12 Temmuz 2020 Pazar 12:49

banner225

Yunanistan'da faaliyet yürüten 'Yunan Çözümü' adlı siyasi parti, Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinin, soykırım müzesine dönüştürülmesini önerdi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Birol Güger'in haberine göre, Yunan Çözümü adlı sağcı parti, hükümete, Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentinde bulunan evini, Pontus soykırımı kurbanlarının anısına müzeye dönüştürmesini önerdi.

Siyasi partinin önerisini de içeren bildiride, Türkiye'ye karşı ifadeler yer aldı. İşte o ifadelerden bazıları:

"Türkler, Atatürk'ü modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak görseler de, Yunanlılar, Ermeniler ve Süryaniler onu Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Hıristiyan azınlıklara karşı soykırımın ana faillerinden biri olarak hatırlıyorlar ki bu soykırımlar yaklaşık 3,5 milyon insanın sistematik olarak yok edilmesine yol açtı..."

"UNESCO LİSTESİNDE DEĞİL"

Haberde, Atatürk'ün Selanik'teki evinin, UNESCO dünya mirası listesinde olmamasından dolayı, evin istenilen amaç doğrultusunda dönüştürülmesinin herhangi bir yasak sıkıntı yaratmayacağı belirtildi.


Kaynak: Artı Gerçek

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Avatar
Rıdvan c - 6 yıl önce
Sen başkası saygı duymasan saygı bekleme