Soylu’nun övgüler dizdiği Lice kayyumlarının icraatları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun övgüler dizdiği Lice Belediyesi’ne atanan kayyumların icraatları park isimlerini değiştirmek, eğitim destek evini yıkmak ve 500 bin TL’ye mak edilmiş üzerinden “tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak” yazılı iki saat kulesi inşa etmek oldu.

Soylu’nun övgüler dizdiği Lice kayyumlarının icraatları
02 Mart 2019 Cumartesi 15:18

banner225

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün geldiği Diyarbakır’da partisinin düzenlediği kimi etkinliklere katıldı. Yaptığı konuşmalarda, DBP’li belediyelere atanan kayyumlara övgüler dizen Soylu en çok Lice Belediyesi’ne atanan kayyumların pratikleri üzerinde durdu.  

Soylu, bu konuda “PKK'yı Lice'de kurdular değil mi? Avukatlığını yapıyorlar. Peki HDP Lice'yi ihya mı etti? Biz Lice'de 4,3 milyon lira maliyetle çevre düzenlemesi, modern ve şık bir meydan, 180 dükkana cephe giydirmesi yaptık. HDP böyle bir projeyle geldi de hayır mı dedik? HDP yıllarca bu millete sadece kavga vadetti” sözlerini sarf etti.

PARK İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

 Soylu’nun diline doladığı Lice Belediyesi’ne Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile, kayyum olarak ilk Sinan Başak atanmış, onun yerine de daha sonra Ağlı Kaymakamı Abdulkadir Çelik atanmıştı. 

Peki Lice Belediyesi’ne atanan kayyum, neler yaptı? Kayyum ilk olarak Lice ilçesinin Şenlik (Xiraba) köyünde 28 Eylül 2009’da koyunlarını otlattığı sırada Tapantepe Karakolu'ndan atılan havan mermisi sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un adının verildiği parkın adını değiştirdi. Parka, 30 Ağustos 2015’te Silvan ilçesinde askeri konvoya yönelik bombalı saldırı sırasında yaşamını yitiren Fırat Sımpil'in (13) adı verildi.

Benzer şekilde ilçenin Kayacık Köyü’nde 2013 yılında kalekol yapımı protestosu sırasında askerlerce öldürülen Medeni Yıldırım'ın adının verildiği parkın ismi de, kayyum tarafından ‘15 Temmuz Parkı’ olarak değiştirildi.

AÇTIĞI SEMT PAZARINDAN VERGİ ALDI

Diyarbakır'da 10 Şubat 2013 tarihinde zırhlı araç çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Şahin Öner'in adının verildiği ilçedeki Şahin Öner Destek ve Kültür Evi de, yine kayyum tarafından yıkılıp, burası semt pazarına dönüştürüldü. Ancak pazarda tezgah açan esnaftan vergi alınmaya başladı.

500 BİN TL’YE İKİ SAAT KULESİ İNŞA EDİLDİ

Kayyumun tepkilere yol açan bir diğer icaatı ise, ilçe merkezinin ortasından geşçen caddeye 500 bin TL’ye mal olan 2 saat kulesi inşa etmesi oldu. İnşa edilen kulelerin her bir köşesine ise “tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak” yazıldı.

SANDIĞIN GÖSTERDİĞİ GERÇEK

İçişleri Bakanı Soylu, her nekadar kayyumların bu icraatlarından dolayı teveccüh gördüklerini ileri sürse de, kayyum atanan diğer bütün merkezler gibi Lice halkı da iradesinin yok sayılmasına dönük yanıtını 24 Haziran 2018’de yapılan son genel seçimlerde net bir şekilde ilan etmişti.

Açılan sandıklarda Soylu’nun hedef aldığı HDP yüzde 86,5 oranında oy alırken, AKP ise yüzde 7,6 oy alabilmişti.


Etiketler; #Soylu

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.