Saadet Partililere silahlı saldırı

Urfa'nın Birecik ilçesinde AKP'liler, Saadet Partililere silahla saldırdı, bir kişi yaralandı. Bozova ilçesinde ise AKP'liler bir polisi darp etti.

Saadet Partililere silahlı saldırı
24 Mart 2019 Pazar 10:18

banner225

31 Mart’a sayılı günler kala seçim kavgaları da başladı. Urfa'nın Birecik ilçesinde AKP'liler Saadet Partisi'ne silahla saldırırken, Bozova ilçesinde ise bir polis AKP'liler tarafından darp edildi. 

Birecik ilçesinde AKP'li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın ilçe merkezinde seçim çalışması yürüttüğü sırada AKP'li yöneticiler ve Saadet Partililer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silah kullanan AKP'lilerden Rahim Korkmaz, Saadet Partili Mustafa Aslan'ı bacağından yaraladı. 

Yaşanan olaydan sonra kısa bir açıklama yapan Saadet Partisi Birecik Belediye Başkan Adayı Mehmet Hamdi Dirier, Rahim Korkmaz ve ağabeyi Bozan Korkmaz'ın olaydan sonra Saadet Partisi Birecik seçim bürosu önünde havaya ateş açarak partilileri tehdit ettiğini ifade etti. 

‘ÇETE MANTIĞIYLA YÖNETİLEMEZ’

Olayın partililere karşı işlenen bir saldırı olduğunu ifade eden Dirier, "Rahim K., bugün tartıştığı Mustafa Aslan arkadaşımızı hastane caddesinde darp edip tabancayla bacağından yaraladı. Bunun ardından partimizin önüne gelip uzun namlulu tüfekle korkutma ve tehdit amaçlı havaya ateş açtı. Biz bu olayı kınıyoruz. Adalete güveniyoruz. Bu şahısların gözaltına alınmasını bekliyoruz. Birecik halkını sağduyuya davet ediyorum. Çete mantığıyla bu şehir yönetilemez" diye konuştu. 

POLİSİ DARP ETTİLER 

Bozova ilçesinde ise, miting öncesi Genel Bilgi Taraması (GBT) yapmak isteyen polis ile AKP'liler arasında çıkan tartışma, AKP'nin Bozova adayının da karışmasıyla kavgaya dönüştü. Yaşanan kavgada bir polis AKP'liler tarafından darp edildi. Olaydan sonra 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.