Özgür Özel: Soma’da ölen 301 madencinin ailesine alacakları ödenmiyor
İstanbul’daki plazasının icralık olmasıyla gündeme gelen Soma A.Ş.’nin 2 bin 800 işçinin tazminatını ve 301 ailenin alacağını ödemediğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, hem işveren hem de sendikanın kanunu boşa düşürmek üzere yalan söylediğini öne sürdü. Özel, “3 binin üzerinde vatandaşımızın parası Soma A.Ş. kulesinde duruyor.” dedi.
Diken’in haberine göre, Soma A.Ş sorununun meclis tarafından çözülmesi gerektiğini ifade eden Özgür Özel, “Bu işe katkı sağlayan MHP’den Erkan Akçay, AK Parti’den Doğan Kubat burada, ben buradayım. 2 bin 800 işçinin tazminatını bu firma ödemiyor. Bir yıl sonunda, 4 Nisan 2015’te biz burada kanun çıkardık hep beraber, Soma A.Ş.’nin mallarına TMSF el koymuş, kocaman gökdelenleri var. Bu taşınmazlar satılsın ve öncelikle 2 bin 800 işçiye ve 301 şehidimizin ailelerinin alacakları ödensin.” diye konuştu.
BU İNSANLAR PERİŞAN DURUMDA
Kanunun bugüne kadar uygulanmadığını belirten Özel şöyle devam etti: “Sarı sendika TMSF’ye yazı yolluyor; ‘Ben işçi adına imza atmaya yetkiliyim, patronla anlaştım, parayı 24 taksitte, 36 taksitte ödeyecek’deniliyor. Sadece üçer taksit para alabildiler. Bu insanlar perişan durumda”
İŞÇİLER 5 EKİM’DE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYECEK, KAYMAKAMLIK İZİN VERMİYOR
Alacaklı işçilerin 5 Ekim’de yürüyüş düzenleyeceğini belirten özel kaymakamlığın yürüyüşe izin vermemesini de eleştirdi: “Bu işçiler bu yüzden yürüyüşe geçecekler, kaymakam diyor ki ‘yürütmeyiz’.Bolu’dan yürüyenler nasıl yürüyorsa, Soma’dan yürüyenlerin de yürümesi lazım.”
Kaynak: Tarafsız Haber Ajansı
İlgili Galeriler