Ölüm orucundaki Akman ve Karakaya koğuşlarına geri götürüldü
Şakran Kapalı Cezaevi’nde ölüm orucunda bulunan Didem Akman ve Özgür Karakaya’nın, durumlarının kötüleşmesi üzerine kaldırıldıkları hastaneden koğuşlarına geri götürüldüğü belirtildi.
Tutuklu bulundukları Şakran Kapalı Cezaevi’nde adil yargılanma ve cezaevi koşullarının düzeltilmesi talebiyle 19 Şubat’ta ölüm orucuna başlayan Özgür Karakaya ve Didem Akman, durumlarının kötüleşmesi üzerine iki gün önce cezaevi içerisinde bulunan kampüs hastanesine kaldırılmıştı.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Twitter hesabından Karakaya ve Akman’ın durumuna ilişkin paylaşımda bulundu.
Yapılan paylaşımda “Hastaneye kaldırılan ve müdahale edilmek istenen ölüm orucundaki Didem Akman ve Özgür Karakaya ailelerini arayarak koğuşlarına götürüldükleri bilgisini vermişlerdir. Müvekkillerimizin maruz kaldığı işkencenin takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.
İlgili Galeriler