Güvenpark'a yürüyen HDP’li vekiller darp edildi
Meclis'te açıklama yapan HDP Grup Başkan vekilleri ve milletvekilleri, Kızılay'da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. Güvenpark'a barikat kuran polis, HDP'li vekillere müdahale etti.
HDP’li milletvekilleri, Meclis’te dün HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun haklarında kesinleşmiş yargı kararları okunduktan sonra gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından bugün bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Kızılay’daki Güvenpark’a yürüyüşe geçen vekillere polis izin vermedi. Vekiller darp edildi.
Milletvekillerinin “Darbe Var” dövizleri taşıdığı ve TBMM’de yapılan açıklamada konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “4 Kasım 2017’de başlayan darbe 27. Dönem’de de devam ediyor” dedi. HDP’nin gücünü haklılığından aldığını belirten Beştaş, darbeciliğe boyun eğmeyeceklerini, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.
Açıklamanın ardından HDP Milletvekilleri Kızılay Güvenpark’a yürümeye başladı. Burada HDP il yöneticileri ile buluşacak olan vekilleri polis Yargıtay binası önünde durdurdu.
POLİS MİLLETVEKİLLERİNİ DARP ETTİ
Polis amiri ve vekillerin konuşmalarının ardından milletvekilleri yürüyüşünü sürdürdü. Polisin çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle Güvenpark’a girişi kapattığı görüldü.
Polis Güvenpark girişinde milletvekillerine saldırdı. Çok sayıda milletvekili polisler tarafından darp edildi. Basın mensuplarının uzaklaştırılmaya çalışıldığı Güvenpark girişinde milletvekillerinin taşıdığı pankartlar polis tarafından parçalandı.
GÜVENPARK’A GİRİŞ ENGELLENDİ
Polisin Güvenpark’a girişlerine izin vermediğini söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “İzin vermiyorlar. ‘Valilik yasakladı’ diyorlar. Dün Meclis’te darbe yapanlar bugün milletvekillerine izin vermiyor” dedi. Milletvekillerinin Güvenpark girişinde bekleyişi devam ediyor.
İlgili Galeriler