Gazeteci Mahalli’ye ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ten ceza

Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye yargılandığı davadan, "Cumhurbaşkanı’na hakaret" iddiasıyla 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezası verildi.

Gazeteci Mahalli’ye ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ten ceza
08 Kasım 2018 Perşembe 17:57

banner225

Bir köşe yazısında ve katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçundan yargılanan gazeteci Hüsnü Mahalli'nin yargılandığı davanın karar duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuksuz yargılanan  Hüsnü Mahalli ve avukatları yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti. 

2 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, iki suçtan da Mahalli’yi hapse çaptırdı. Mahkeme, Mahalli’yi "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçundan 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı. "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret" suçundan ise Mahalli’ye 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verildi. 

Mahkeme, verilen hapis cezasını sanığın sabıkasız oluşunu, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.