Ceylanpınar’da gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklandı

Ceylanpınar’da gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklandı

Ceylanpınar’da gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklandı
09 Temmuz 2019 Salı 08:32

banner225
Ceylanpınar’da gözaltına alınan ve aralarında HDP Meclis Üyesi Dilan Ablay’ında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. 5 kişi serbest bırakılırken 4'ü tutuklandı.
Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 27 Haziran sabahı evi basılarak gözaltına altına alınan HDP Meclis Üyesi Dilan Ablay, Muhlis Ablay, Sevim Ablay, Baran Ablay, 15 yaşındaki N.Z.A, Mehmet Sadık Şimşek, Kays Işık, Ali Oral ve Burhan Acar emniyet ki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarıldı.
Gözaltındakilerden Burhan Acar emniyetten, 15 yaşındaki N.Z.A ise savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 6 kişi ise "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.
Mahkemeye sevk edilen HDP Ceylanpınar Belediyesi Meclis Üyesi Dilan Ablay, Sevim Ablay, Baran Ablay ve 15 yaşındaki N.Z.A adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kays Işık, Muhlis Ablay, Ali Oral ve Mehmet Sadık Şimşek ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
POLİSTEN AİLELERE ŞİDDET
Adliye önünde bekleyen aileler de tutuklama haberini alınca yakınlarını görmek istedi. Bunun üzerine aileleri iterek ve bağırarak adliye önünden uzaklaştırmaya çalışan polis ile aileler arasında gerginlik yaşandı. Ailelerin üzerine yürüyen polisler bir kişiye şiddet uyguladı. Araya giren avukatlar aileleri adliye önünden uzaklaştırdı.


Kaynak: Mezopotamya Ajansı

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.