31 Mart seçimlerine doğru gidilirken HDP'li belediye eşbaşkan adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Bugün de birçok merkeze giden partili adaylar, bir araya geldikleri yurttaşlara seçimlerin önemini anlatıp, destek istedi.
ERCİŞ
HDP’nin Erciş Belediyesi eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ile Mahmut Pala, seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Salmanağa, Keklikova, Ergücü, Pay ve Tırmıklı mahallelerine gidip, düzenlenen toplantılarda mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
‘TALANCILARA KARŞI ORTAK MÜCADELE EDECEĞİZ’
Bu buluşmalarda konuşan Eşbaşkan Adayı Mahmut Pala, Erciş'te kardeşliğin ve birlikte yaşamın kazanması için mücadele edeceklerini dile getirdi. Pala, "Bunu yapabildiğimiz sürece çevremize, şehrimize, halkımıza ve geleceğimize sahip çıkmış oluruz. Ama maalesef toplum içerisinde rantçı anlayıştan taraf tutan, onlara yanaşmaya çalışan insanların olduğunu da görüyoruz. Sizden alacağımız güçle bu halkın malına göz diken talancılara karşı mücadele edeceğiz" sözlerini sarf etti.
'KAYYUM NEREDEYSE BELEDİYE BİNASINI SATACAK'
Diğer Eşbaşkan Adayı Yıldız Çetin ise, kayyumun ilçede yarattığı tahribata dikkat çekti.
Kayyumun belediyeyi enkaz haline getirdiğini söyleyen Çetin, “Halkımızın ortak malı olan belediyeye ait tüm taşınmazları, dükkanları, arsaları ve iş makinelerini ihaleye çıkarıp tek tek sattı. Yetmedi özel bankalardan kredi çekti. Kayyum o duruma geldi ki neredeyse belediye binası satılığa çıkacak. 31 Mart’ta belediyelerimizi yeniden aldığımızda enkaza dönmüş, içi boşaltılmış bir belediye alacağımızın farkındayız. Fakat şartlar ne olursa olsun halkımızla birlikte el ele vererek Erciş’i yeniden inşa edip, bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.
SARAY
Saray ilçesinde de HDP’li Belediye eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, sürdükleri seçim çalışmalarını kapsamında Keçikayası (Kavilik) ve Kazlıgöl (Xocik) mahallelerinde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi.
ilk olarak Kazlıgöl Mahallesi’ne giden eşbaşkan adayları, düzenlenen halk toplantısında konuştu.
Eşbaşkan adaylarından Duman, halkın evi olan belediyeleri geri almak için mahalle sakinlerinden destek istedi.
Keçikayası Mahallesi’nde yapılan toplantıda konuşan Eşbaşkan Adayı Şahabettin Bilmez ise, halk iradesinin 31 Mart'ta sandığa yansıyacağı Saray'da seçimden zaferle çıkacaklarını söyledi.
AĞRI
HDP’nin Ağrı Belediyesi eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar ise, seçim çalışmalarını bugün Eleşkirt ilçesine taşıdı. Açılışı yapılacak seçim bürosu için eşbaşkan adaylarının gelişi öncesinde ilçenin birçok noktasına polis ve asker konumlandırıldı. Buna rağmen yapılan açılışa çok sayıda ilçe sakini katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Belediye Eşbaşkan Adayı Rıfat Yerlikaya, halkla birlikte önemli çalışmalar yapacakları sözü verdi.
'31 MART BİR FIRSAT'
Ardından Ağrı Belediye Eşbaşkan Adayı Abdurrahman Doğar konuştu. 21'inci yüzyılda halen Eleşkirt’in su, kanalizasyon ve çöp sorunu yaşadığı üzerinde duran Doğar, bu sorunları çözecek tek partinin HDP olduğunu söyledi. Doğar, "Bizler Ehmedê Xanî’nin geleneğinden geliyoruz. Amacımız, bu topraklarda el ele, omuz omuza vererek kardeşlik türküleri söylemektir. Biz bunun için bu yola girdik. Bu dava, kutsal ve mukaddes bir davadır. Zulme ve baskıya uğrayanların davasıdır. Bize bu zulmü reva görenlere cevap vermek için 31 Mart seçimleri bir fırsattır” dedi.
Doğar, bunun için de televizyon ekranlarından her gün kendilerine küfür ve hakaret edenlere 'dur' demek için HDP’ye sahip çıkılmasını istedi.
Yapılan konuşmalar sonrası seçim bürosu alkış ve sloganlar eşliğinde açıldı. Belediyesi Eşbaşkan Adayları Karaaslan ve Doğar, sonrasında geri dönükleri Ağrı kent merkezinde Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve diğer bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.
MUŞ
HDP’nin seçim çalışmalarının temposunu yükselttiği bir diğer merkez olan Muş'ta ise, Varto (Gımgım) ilçesinde seçim bürosu açıldı. Açılışa Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muş Belediyesi eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç, Varto Belediyesi eşbaşkan adayları Mahmut Yalçın ve Ülkü Karaaslan ve parti yönericileri katıldı.
"Varto Ya Me Ye", "Muş Ya Me Ye" sloganlarının atıldığı açılışta, çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekildi.
'KAYYUMLAR GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER'
İlçe sakinlerine seslenen Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, Varto halkının 2014 seçimlerinde de iradesini ortaya koyduğunu hatırlatarak, "Bu halk bir kere iradesini belli etmiştir. Bu iradeyi gasp edenler, 31 Mart günü sonucu görecektir. Kayyumları geldikleri yerlere tekrar geri gönderceğiz. Kayyumlar gidecek ve bu halkın evlatları tekrar seçilecekler. Varto Ya Me Ye, Muş Ya Me Ye, Bajar Ya Me Ye" diye konuştu.
Varto'nun tarihi önemine değinen Eşbaşkan Adayı Sibel Genç de, "Bu kenti renkleriyle, dilleriyle ve kültürleriyle hep birlikte yönetmeye geliyoruz. 31 Mart günü kayyumlardan hesap sormaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.
'VARTO'YU BİRLİKTE YÖNETELİM'
Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 110 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ile cezaevlerindeki tutuklularu selamladı. Kayyum politikalarından 31 Mart günü hesap soracaklarını söyleyen Koçyiğit, ilçe sakinlerine "Gelin hep birlikte farklı renklerle, dillerle ve kültürle barış ve kardeşçe belediyeyi yönetelim" sözleriyle seslendi.
Yapılan konuşmaların ardından büronun açılışı alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.