Duruş Haber

HDP Eş Genel Başkanları: Yeni Zelanda’daki saldırıyı kınıyoruz

POLİTİKA

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yeni Zelanda’da yaşanan ırkçı saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yeni Zelanda’da 49 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı saldırıya dair açıklama yaptı. 

Açıklamada, şöyle denildi: “Yeni Zelanda’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Christchurch kentindeki iki camiye yapılan ırkçı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, Müslümanlara ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırı dünyanın karşı karşıya kaldığı ırkçılığın ve nefret söyleminin yarattığı açık ve yakın tehlikeyi göstermektedir. Bu saldırı dünyayı yöneten iktidarların toplumlar arasında yarattığı ayrımcılığın bir sonucudur ve sadece toplumsal değil siyasal da bir sorundur. 

Çözümü ise toplumlar, farklı inançlar, diller, kültürler ve kimlikler arasında ayrımcılık yapan, nefret söylemi yayan, kutuplaştıran her türlü zihniyete karşı demokrasi mücadelesini büyütmektedir. 

Irkçılığın, ötekileştirmenin ve nefret söyleminin dünya genelinde giderek yaygınlaştığını görmenin üzüntüsüyle, kamuoyunu şiddet dolu, insanlık düşmanı bu tür suçlar karşısında duyarlı olmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. 

Herkesin bir arada özgürce ve barış içinde yaşayabilmesinin ön koşulu, kültürel, inançsal ve dilsel tüm farklılıkların birer zenginlik ve değer olduğunun kabulüdür. Herkesi, bu farklılıklara saygı gösterme ve demokratik ilkeleri hakim kılma mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmeye çağırıyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.