AKP'den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün, 21 aydır cezaevinde bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul hakkında “dini istismar eden bir oluşumun lideri” diye bahsetmesine tepki gösterdi.
YENEROĞLU: POLİS HANGİ YETKİYLE “DİNİ İSTİSMAR TESPİTİ” YAPIYOR
Yeneroğlu, sosyal medya hesabından emniyetin basın açıklamasını paylaşarak, “Polis hangi yetkiyle ‘dini istismar’ tespiti yapıyor, bunun hukukta dayanağı ne?” ifadelerini kullandı. Yeneroğlu şunları yazdı;
“Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün basın açıklaması baştan aşağıya 90’lardan hatırladığımız temel hakları hiçe sayan reddiyeci ve savunmacı bir refleks. Eskileri hatırlamak zorunda kalmak ne kadar acı. Polis hangi yetkiyle ‘dini istismar’ tespiti yapıyor, bunun hukukta dayanağı ne?”
İNCE: AÇIKLAMAYI ÇARPITMAK GÖREVİNİZİN SORUMLULUĞUYLA BAĞDAŞMAZ
Eski AKP’li Yeneroğlu'na Twitter hesabından tepki gösteren İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise, bu ifadenin savcılık iddianamelerinde de olduğunu hatırlatarak, “Savcılık iddianamesinde yer alan ifadenin kullanıldığı açıklamayı eleştirmekte dahi kifayetsizsiniz” dedi.