AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik partililerin yaptığı eleştirilerde kullanılan dilin yanlış olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.
İmamoğlu’nun, İstanbul’da 500 bin tonluk asfalt çalışması yapıldığını duyurması ve ardından ‘500 bin ton’ ifadesinin sehven söylendiğini açıklaması üzerinden AKP'li birçok isim İmamoğlu’nu hedef almıştı. AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı: “CHP’li belediyelerin beceriksizliklerini saysak Adana’dan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne yol olur. Ona da yaklaşık 500 bin ton asfalt gerekir.4 işlemde bocalayan, asfalt hesabında da sınıfta kalan İBB başkanına EBA TV’den matematik dersleri izlemesini tavsiye ediyorum.”
Grup Başkanvekili Turan ise, partilileri bu konuda açık bir şekilde uyardı. Turan, kişisel Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Çıldıracağım! Dünyanın en başarısız Bld Bşk’ı; ama sanki eleştirecek bir icraatı yok da “sehven” diye itiraf ettiği bir yazım hatası etrafında dönüp duruyoruz! Bu yaklaşımımız; sadece bu başarısız şahsı büyütüyor. Esaslı bir dil değişikliğine gitmek zorundayız. Böyle gidersek…”
Ayhan Agirdan 6 Yıl Önce
Yapma bülent bey imam oğlu iyibir başkan yemedimi senden iyibiri bu ülkenin çocuğu deyilmi ayıb günah