Türkiye'nin Efrin'e yönelik operasyonuna karşı gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak'ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Mahkemesi’nde görülecek. Alınan bilgilere göre, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde bulunan Güven, bu sabah elleri kelepçelenerek ring aracıyla adliyeye getirilmek istendi. Güven’in kelepçe uygulamasını kabul etmediği için adliyeye getirilmediği belirtildi.
Güven’in katılmayacağı, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri ve kadın siyasetçilerin izleyeceği duruşmanın başlaması bekleniyor.
DANİMARKALI VEKİL ADLİYEYE ALINMADI
Öte yandan duruşmayı izlemek için kente gelen Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Lars Arslan Rasmussen’in, Diyarbakır Adliyesine alınmadığı öğrenildi. Rasmussen’in engellenmesinin nedeni hakkında ise bilgi alınamadı.