Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı kırsal Onar mahallesinde 19 Mart'ta yerel seçimlerde kendisinden destek isteyen HDP'lilere “Benim tek bir oğlum var O da cezaevinde. Benim oğlum Selahattin Demirtaş’tır. Onu cezaevinden çıkarın, başka bir isteğim yok, yeter ki o çıksın" talebinde bulunan 85 yaşındaki Zeynep adlı yaşlı kadına Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş cevap verdi.
DEMİRTAŞ'IN MALATYALI ANNESİ
Kaleme aldığı kartı partisinin Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel aracılığı ile yaşlı kadına ulaştıran Selahattin Demirtaş, kendisine "Tek oğlum" diyerek hitap eden yaşlı kadına şunları yazdı: "Arapgir'deki sevgili annem; selamlarını aldım, çok mutlu oldum. Sen gönlünü ferah tut, ben gayet iyiyim çünkü biz milyonlarca yüreğiz. Ellerinden öpüyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Oğlun Selahattin Demirtaş."
Demirtaş'ın kartını alıp okuduktan sonra ayağa kalkıp kartı öpen ve koynuna saklayan yaşlı kadına, ayrıca Demirtaş'ın hediye olarak gönderdiği şal ve Semra Güzel'in Demirtaş'ın fotoğrafının basılı olduğu kaşkol verildi.
'YOLUNA CANIM KURBAN'
Hediyelerini alan Zeynep adlı yaşlı kadın Demirtaş'a hitaben "Oğlum seni çok seviyorum. 100 tane anneler seni gibilerini doğursunlar. Hayırlısın, güzelsin, başımın tacısın, gözümün nurusun. Kartını aldım, çok memnun oldum. Seni görmüş gibi oldum. Hediyelerini de aldım, hediyelerle değil seni gönülden seviyorum oğlum. Benim çocuğum yok, anne değilim ama gençleri çok seviyorum. Gittiğiniz yola da canım kurban, feda ederim bu canı. Hiç kimseden de korkum, çekincem yoktur" ifadelerini kullandı.
'KEFENİN İÇİNDE DE ZAFER İŞARETİ YAPACAĞIM'
Güzel'e yaşlı kadının ikamet ettiği Onar'da eşlik eden HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik'in "Biz herkesin kendisini özgürce ifade etmesini istiyoruz" sözlerine ise yaşlı kadın, "Bu adam koymuyor ki. Herkese bir kara çalı, çarpi. Dili de kanattı, eli de kanattı" diye cevap verirken, zafer işareti yaparak "Kefenin içinden elimi bu şekilde uzatacağım. Canımızı alabilir ama dinimizi, ne yapacağımızı belirleyemez" dedi.