Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 14 Cargill işçisi, 152 gündür sürdürdükleri eylem çerçevesinde 13 Eylül'de şirketin İstanbul'daki genel müdürlüğüne yürüyüş başlatmıştı. İşçiler İstanbul'a yürüyüşleri sırasında Tuzla semtinde gözaltına alındı.
Evrensel'de yer alan habere göre, Bursa'dan Cargill'in İstanbul'da bulunan genel müdürlüğü önüne yürüyen işçiler Tuzla'da gözaltına alındı. Cargill işçi komitesi tarafından paylaşılan mesajda, "Gözaltına alınmış bulunmaktayız. Karakola götürülüyoruz" denildi.
Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkartılan Cargill çalışanları, direnişteki Flormar işçilerine dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirdikten sonra buradan yürüyüşe devam ederek Kartal Meydanı'na ulaşmayı planlıyordu.
Salı günü ise işçiler, saat 14:00'da Cargill Genel Müdürlüğü önünde olunacak şekilde yürüyüşe geçecek. Genel Müdürlük önünde Saat 14:00'te bir basın açıklaması gerçekleştirmeyi planlayan işçiler 21 Eylül Cuma gününe kadar burada konaklayacaktı.