Duruş Haber

Rusya’dan flaş koronavirüs aşısı açıklaması

DÜNYA

Geçen haftalarda Covid-19 aşısına tescil vererek bütün dünyada tartışma yaratan Rusya'dan yeni bir açıklama geldi... Rus yetkililer, bu hafta Rusya'da büyük ölçekli bir test sürecinin başlayacağını açıklayarak, "Yıl sonuna kadar ayda 1.5 milyon ile 2 milyon doz üretebileceğiz" dedi.

Rus haber ajansı RIA, Endüstri ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’un Covid-19 aşısıyla ilgili açıklamalarını son dakika gelişmesi ibaresiyle uluslararası kamuoyuna duyurdu.

Manturov, geçen haftalarda koronavirüs aşısı olarak tescillenen Sputnik-V isimli aşının üretim süreciyle ilgili konuştu. Rus Bakan, başkent Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü’nde gelecek hafta geniş kapsamlı denemelerin başlayacağı aşının bu yılın sonuna kadar ayda 1.5 milyon ile 2 milyon doz olarak üretilebileceğini söyledi.

Manturov, “Aşının üretimi kademeli olarak aylık 6 milyon doza kadar çıkacak” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.