Duruş Haber

Demirtaş pankartı taşıyan öğrenciye soruşturma

ASAYİŞ

Demirtaş pankartı taşıyan öğrenciye soruşturma

Boğaziçi Üniversitesi'nin 2019 yılı mezuniyet töreninde "Demirtaş ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük" dövizi taşıyan öğrenci hakkında soruşturma açıldı.
Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gerçekleştirilen 2019 yılı mezuniyet töreninde "Demirtaş'a ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük" dövizi taşıyan öğrenci O. Y. hakkında "Suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla soruşturma açıldı. Savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında O. Y'nin Beşiktaş Polis Karakolu Güvenlik Şube tarafından ifadesi alındı. Ardından O.Y. serbest bırakıldı.
Üniversite öğrencileri O.Y. hakkında soruşturma açılmasına yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, açılan pankartın suç olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanarak, "Demirtaş'a özgürlük" talebinin binlerce yurttaş, siyasetçi, kanaat önderi tarafından dile getirilen bir temenni olduğu vurgulandı.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.